Kurs Modern Espresso
Jest to szkolenie poświęcone w całości zagadnieniu espresso, rozwijające umiejętności baristy przede wszystkim o rozbudowaną sensorykę espresso oraz nowoczesne techniki pracy z kawą, które obecnie stosują profesjonaliści na całym świecie. Niezbędne podstawy, które powinna wykorzystywać każda osoba pracująca przy ekspresie ciśnieniowym.
Dlaczego warto nabyć te umiejętności?
- Posiądziesz praktyczną wiedzę i umiejętności pozwalające prawidłowo ocenić jakość espresso na podstawie wrażeń sensorycznych posługując się wytycznymi stosowanymi przez sędziów międzynarodowych zawodów baristycznych.
- Poznasz czynniki determinujące smak Twojego espresso oraz nauczysz się wpływać na nie, aby móc w pełni kontrolować proces ekstrakcji swojej kawy.
- Opanujesz prawidłowe techniki pracy baristy, które wykorzystują zawodowcy podczas konkursowych występów, aby uzyskać jak najlepsze espresso.
- Zorganizujesz swoje miejsce pracy - stanie się funkcjonalne i praktyczne, aby rozwijać Twoje możliwości.
- Usystematyzujesz swoją pracę, pozbędziesz się złych nawyków - Twoja praca stanie się efektywniejsza, zaczniesz wykorzystywać maksimum możliwości swojego sprzętu.
- Nauczysz się czerpać przyjemność z picia dobrego espresso!
Przewidywany czas trwania:
5-6 godzin
Przewidywana ilość uczestników:
4 osoby
Cena:
850,- PLN brutto [w tym 23% VAT]
Dojazd:
0,75 PLN brutto/km [w tym 23% VAT]
Kurs przeprowadzany jest w miejscu wskazanym przez zamawiającego.
Kurs przeprowadzany jest z wykorzystaniem wyposażenia zamawiającego.
Instruktor może zapewnić miejsce i wyposażenie we własnym zakresie - koszt każdorazowo ustalany jest indywidualnie.